13 jan 2014 Uitgelicht: Atiz Mini boekscanner
De BookDrive Mini is een handige boekscanner tegen een budget vriendelijke prijs. Met de BookDrive Mini is het mogelijk opengeslagen boeken te scannen tot en met tweemaal een maximaal paginaformaat van 25,4 cm (10 inch) x 35,6 cm (14 inch) en een rugdikte tot 6 cm (2 inch+).
Voor grotere paginaformaten zie de modellen BookDrive PRO en Model N van ATIZ.
De BookDrive Mini is een face-up scanner die voorzien is van een "V-shaped" boekenwip, om te voorkomen dat uw boeken (en vooral de band ervan) beschadigen.
De gehele constructie is dusdanig uitgevoerd, dat u op een verantwoorde wijze uw boeken adequaat en snel kunt scannen met een snelheid tot wel 700 pagina's per uur.
Zie ook de technische specificaties.

Hiermee is de BookDrive Mini een uitstekende oplossing voor die situaties waar het volume relatief klein is, uw budget beperkt is en u in eigen beheer uw boeken op een kwalitatief goed niveau wilt digitaliseren.

De BookDrive Mini wordt voorzien van twee Canon EOS (one shot) camera's met bijbehorende objectieven, waarbij u de keuze heeft uit verschillende resoluties vanaf 10,5 Mpx tot 21 mpx per camera.

Voor de aansturing van het scanproces werkt het scansysteem met BookDrive capture software, die de twee camera's aanstuurt en met BookDrive Pro editor software voor de verdere nabewerking van uw gescande beelden.

Voor uitgebreide informatie: download beneden staande de pdf brochure.

Landen waar Digiformat de boekscanners van ATIZ onder meer geleverd heeft, zijn o.a.:

Afghanistan,
Armenië,
Belgïe,
Bosnië en Herzegovina,
Duitsland,
Frankrijk,
Nederland,
Tjechië,
Zambia,
en Zwitserland.